Kategori: böcker

april 20, 2017

Vissa dagar är Karlstad för litet

Jag älskar Karlstad så missförstå mig inte men vissa dagar känner jag att det är alldeles för litet. Alla vet typ allt om alla. Det bästa med Karlstad är Vänern, ingen tvekan om den saken. Fast ibland kan jag tycka att det är lite klent med det kulturella. Jag blir så sugen att flytta till more »

Read More

januari 14, 2017

Kvinnan på tåget

Under julledigheten så läste jag äntligen boken ”Kvinnan på tåget”. Den har även filmatiserats men Rachel Weisz i huvudrollen. Fast jag har inte sett den ännu men ska göra det. Jag hade hört mycket om denna bok innan jag läste den så förväntningarna var stora. Som alltid så föll den platt när jag trissat upp more »

Read More

augusti 22, 2016

Djävulen hjälpte mig

Det har blivit betydligt mindre lästa böcker denna sommar än vad jag hade önskat. Sommaren bästa bok blev ”Djävulen hjälpte mig” som är skriven av Caroline Eriksson. Det är en gammal bok, eller gammal den är från 2013. Det är en riktigt spännande kriminalroman som bygger på verkliga händelser. Handlingen cirkulerar kring händelserna vid Yngsjömordet. more »

Read More

juni 21, 2016

En man som heter Ove

Nu har jag också sett filmen ”En man som heter Ove”. Jag har läst boken innan och boken är tusen gånger bättre än filmen. När jag läste boken både skrattade jag och grät om vart annat. Det gjorde jag inte när jag såg filmen. Sedan tyckte jag även att de utelämnade väldigt mycket från boken. more »

Read More

november 18, 2014

En oväntad vänskap

Har ni sett den franska filmen en oväntad vänskap? Har ni inte gjort det så säger jag bara, se den!!! Det var längesedan jag såg en sådan underbar film, och oj så jag skrattade. Det är svårt att tro att den är verklighetsbaserad men det är den faktiskt. Det var bara en slump att jag more »

Read More

augusti 30, 2014

Bok-karneval

Idag är det 100 år sedan som biblioteket öppnade här i Karlstad. Staden har därför ordnat en stor fest, en karneval rättare sagt. De vill att folk ska klä ut sig till någon karaktär från böckernas värld. Jag har tänkt göra det men är lite osäker på om det är många i min ålder som more »

Read More

mars 24, 2014

Konsten att fördriva tiden

Jag är hemma och är sjuk, förkyld igen. Jag funderar på hur folk fick tiden att gå förr i tiden då det var sjuka och hemma. Jag menar innan det fanns program på TV:n hela dagarna eller datorn. Det måste ju ha varit fruktansvärt långsamt. Jag har tagit min bräda till soffan och ligger nu more »

Read More

mars 11, 2014

Boktjuven

Jag har läst boken boktjuven och älskade den. Därför var förstås förväntningarna stora då jag såg filmen i helgen. Jag tyckte att den inte alls levde upp till dem. Den var bara långtråkig och spänningen som jag upplevde i boken infann sig aldrig. Det var liksom som att ingenting hände. Det är iofs väldigt få more »

Read More

september 29, 2013

En härlig helg!

Nu är jag hemma igen efter en härlig helg i Göteborg. Det är alltid så roligt att resa med mina tjejer. Jag fick bara med mig tre böcker hem, men massor av roliga minnen. Vi körde ganska mycket i repris från föregående år. Till och med Pernilla tog ett smslån igen. Hon kör stenhårt på more »

Read More

september 26, 2013

Bokmässan i Göteborg

I morgon är det dags att bege sig till Göteborg. Det är nämligen dags för bokmässan. Jag tillhör egentligen inte den kategorin som reser för att spana in böcker, men mina bästa vän gör det. De senaste tre åren har vi gjort detta till en äkta tjejhelg. Vi är fyra stycken som åker till bokmässan more »

Read More