mars 30, 2016

Gäddfiske är så skoj!

En dag kvar av mars och sedan kommer den riktiga vårmånaden, april! Okej, mars är också vår men i april så brukar jag kunna sjösätta kanoten om vädret varit bra.
Hur som helst så fick jag prova på gäddfiske under påsken. Oj vad det var roligt. Jag blev helt frälst och gäddfiske är absolut något som jag kommer att fortsätta med. Jag fick en present av mian föräldrar att testa gäddfiske med en fiskeguide.
bhud
Jag lyckades att fånga en gädda på cirka 1,4 kilo. Inte illa för att vara första gången. Fördelen med en fiskeguide är att jag fick lära mig gäddans beteende. Var det är smart att fiska gädda under de oliak säsongerna. Den lurar nämligen inte alltid i vassen. Denna säsong när isen just gått upp håller de ofta till i de vikar där de leker. Gärna i grunt vatten där det är lite varmare vatten. Sedan fick jag även tips om olika beten. När gäddan leker exempelvis ska betet ha starka färger. Så första gången du fiskar kan jag verkligen rekommendera att anlita en expert eller gå ut med en kunnig vän. Oavsett vad det handlar om för typ av fiske så blir det så mycket roligare om det nappar.

Jag tyckte det var väldigt spännande med fiske. Har beställt hem nya beten efter de tips jag fick. Jag som trivs så vid vatten har inte insett tjusningen med fiske tidigare. Detta ser jag fram emot att göra under sommarkvällarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *