januari 14, 2017

Kvinnan på tåget

tågt
Under julledigheten så läste jag äntligen boken ”Kvinnan på tåget”. Den har även filmatiserats men Rachel Weisz i huvudrollen. Fast jag har inte sett den ännu men ska göra det.

Jag hade hört mycket om denna bok innan jag läste den så förväntningarna var stora. Som alltid så föll den platt när jag trissat upp den så mycket. Det är en deckare men jag tyckte inte att den var spännande och dessutom ganska förutsägbar. Däremot så måste jag säga att Paula Hawkins, som författaren heter, verkligen lyckas ge den alkoholiserade Rachel en själ. Jag älskade att läsa om Rachel och jag led verkligen med henne och kunde känna ångesten. Alla har väl någon gång druckit för mycket och skickat meddelande på fyllan, fått fylleångest, minneslucka och i allmänhet gjort pinsamma saker? Rachel gör det ständigt och författaren lyckas verkligen med konststycket att sätta ord på en alkoholist vardag. Eller åtminstone som jag tror att det skulle vara. Jag har en kompis som arbetar med socionombemanning, de har ju tystandsplikt såklart, men många tror ju att en alkoholist sitter på en parkbänk och super. Så är det inte utan de flesta har både hem och familj. Familjen hjälper ofta till att dölja problemen eftersom det är en skamlig sjukdom.

Även om jag nu inte tycker att ”Kvinnan på tåget” är en deckare så tycker jag att ni ska läsa den bara för att lära känna den alkoholiserade Rachel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *